Hønsekraft



Hønsekraft er enkelt å lage og gull å ha i fryseren klar til bruk. Jeg koker dobbelt opp når jeg først er i gang, og fryser ned i passe porsjoner. Perfekt til supper og sauser.Det tar litt tid, men krever liten innsats,og krafta du sitter igjen med er vel verdt det.

Kjøttet fra høna fryses også ned i porsjoner, lettvint og greit.
 Kjøttet kan brukes til det meste man bruker kylling til, salater, wok, taco, suppe, gryte osv. 



Oppskrift:

1 hel høne
2 løk
2 gulerøtter
1/4-1/2 selleri 
5 hele fedd hvitløk
2 laurbærblad
1 kvist timian
2 ts salt 
1 ts hel pepper

Skyll høna godt og legg i en stor kjele. Skrell grønnsakene og skjær i grove biter. Hvitløkfeddene brukes hele.Fyll kjelen med vann til det dekker høna. Ha i salt og krydder. Kok opp,og senk temperaturen på lav. Det skal bare stå å trekke. Skum av innimellom. Det gir en klar kraft. La stå og trekke i ca 3 timer eller til kjøttet løsner fra beina.
Ta opp høna og sil krafta. Krafta er nå egentlig ferdig til bruk,men jeg liker å koke den inn for å få kraftigere smak på den. Da siler jeg krafta over i en ny kjele og lar den koke inn til nesten halvparten. Da kan den fryses inn i mindre porsjoner og tar mindre plass i fryseren. 






Et tips er å fryse krafta i ziplock (lynlås) poser. Da tar de veldig lite plass i fryseboksen og tiner mye raskere, enn hvis de fryses i boks.





Kommentarer

Populære innlegg