Hummingbirdkake






Hummingbirdkake er en kake som er veldig populær i USA, særlig i sørstatene. Den inneholder banan, ananas og pekan nøtter.Og så er den fylt med ostekrem. Kaka blir aller best hvis den får stå en dag eller to før den serveres.
 Jeg har pyntet kaka med ananasblomster og ristet pekan. 





OPPSKRIFT:

Kakebunn

7 dl hvetemel
1 dl brunt sukker
4 dl hvitt sukker
1 ts salt
1 ta natron
1 ts kanel
2 ts vaniljeekstrakt eller                             vaniljesukker
3 store egg
3 dl nøytral olje ( f.eks raps)
2 modne bananer
1 liten boks ananas

100 gram pekannøtter 
    + ekstra til pynt

Hakk pecannøttene grovt og rist de ovnen, på 200 grader i 5 minutter.
Mos bananene med en gaffel. Sil og finhakk ananasen.

Bland sammen mel, sukker, salt, natron, kanel og vanilje i en bolle. Pisk sammen olje og egg.
Rør olje og eggeblandingen inn i melblandingen. Tilsett bananmosen, anansen og nøttene, rør godt.

Ha røra i en smurt 24 cm springform. Og steik kaka i 50-60 minutter, avhengig av ovn. Stikk inn en trepinne for å se om den er ferdig stekt. Hvis pinnen ikke har kakerøre på seg er kaka ferdig stekt.
Legg et bakepapir over kaka hvis den blir brent før den er ferdig stekt.
Avkjøl kaka på rist.

Det er lettest å dele kaka i tre lag hvis den får stå i kjøleskapet en stund, eller natten over før den pyntes.

Del kaka i tre deler og smør på ostekrem mellom lagene og rundt.
Pynt med ristet pekannøtter og f.eks ananasblomster.
Hvordan man lager ananasblomster finnes her.







Ostekrem

150 gram mykt smør
250 gram melis
3 bokser kremost naturell (fra Tine)
1 ts vaniljeekstrakt

La kremosten bli romtemperert før den brukes.
Pisk smør og melis til det blir hvitt, pisk inn kremosten og vanilje. Pisk så kremen blir glatt. 










Kommentarer

Populære innlegg