Koteletter i cider




Svinekoteletter i cider er en rustikk og smakfull middag.Nydelig høstmat. Møre koteletter, med god saus og potetstappe er vel noe de aller fleste liker. 
I oppskriften er det brukt nakkekoteletter men vanlige koteletter kan også brukes. 

Oppskriften er til 4 porsjoner

OPPSKRIFT

4 store nakkekoteletter (ca 1 kg)
2 gule løk
1 ss smør
1 ts tørket timian
2 dl eplecider (feks Bulmers)
1 dl eplejuice
2,5 dl kyllingkraft 
salt og pepper
evnt maizenna til jevning.

1-2 grønne syrlige epler


Rens og del løken i 2, skjær i tynne skiver.
Salte og pepre kotelettene godt på begge sider før de brunes i smør i ei panne med høye kanter eller gryte som kan brukes i stekeovn.
Legg kotelettene på si. Ha i løken, slå ned varmen på medium-lav og la løken stå lenge å bli helt myk og brun, strø over timian. 
Ha i eplecider og eplejuice, og la det koke inn til halvparten. Ha i kraft ( her brukte jeg ferdig kyllingkraft) Kok opp og smak til med salt og pepper. Ha i kotelettene, legg på lokk og sett inn i forvarmet stekeovn 170 grader, i ca 1 time, til kotelettene er helt møre og løsner fra beinet.

Hvis man ønsker en tykkere sjysaus, kan  man ta ut kotelettene og koke opp sjyen og jevne med litt maizennajeving. 

Epler skjæres i båter og brunes i litt smør, før de legges over kotelettene før servering.

Potetstappe er veldig godt tilbehør til denne retten, her er oppskrift på ei stappe med hvitløk og parmesan.

Til 4 porsjoner

800 gram potet, skrelt og delt i biter
2 ss smør
3 ss creme fraiche
50 gram revet parmesan
1 hvitløksfedd
H-melk

Kok potetene møre, sil av vannet og la de dampe fra seg litt før de moses med potetstapper, sammen med smør og creme fraiche. Spe potetstappa med melk til ønsket konsistens. Rør inn revet eller finhakket hvitløk og parmesan. Smak til med salt og pepper.







Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg