Pestoloff



Pestoloff eller pestobrød er et brød som fort kan bli en favoritt hvis du liker pesto og luftig gjærbakst. Perfekt som tilbehør til suppe, salater, og gryter. Eller til tapas eller koldtbordet...... Passer vel egentlig til det meste.  





OPPSKRIFT 

Gir 2 loff i 1,5 liters former

3,5 dl vann
25 gram fersk gjær
2 ts salt
1 ss honning eller sukker
2 ts hvitløkspulver
ca 600 gram hvetemel
100 gram mykt smør

Ha vann og gjær i bollen til kjøkkenmaskinen, tilsett salt, sukker og hvitløkspulver. Ha i melet. Elt i 10 minutter på lav hastighet. Ha i smøret og fortsett eltigen i 10 minutter til. Ha plastfolie over bollen og sett til heving.
Jeg liker best å kaldheve denne deigen, da blir den lettere å jobbe med når man skal kjevle og tvinne loffen. Da bruker jeg kaldt vann og setter deigen til heving i kjøleskapet noen timer. 
Hvis man ikke skal kaldheve deigen, bruker man lunkent vann og lar deigen heve på kjøkkenbenken.


Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kjevles den ut til en firkant, ca 50 cm x 50 cm.
Smør pestofyllet jevnt utover deigen og rull sammen til en pølse.Jeg bruker litt olje på benken før jeg har på deigen. 




Del pølsen i to og deretter på langs. Tvinn de delte delene  sammen. Legg i smurte former. Dekk med plast og la de heve til dobbel størrelse.





Stek i forvarmet ovn 225 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl på rist 



Pestofyll

1 stor potte basilikum
1 ts flaksalt eller 1/2 ts salt
20 gram pinjekjerner
1 fedd hvitløk
1/2 ss sitronsaft
30 gram  fint revet parmesan
2 ss olje





Mos basilikum og salt i en morter. Ha i pinjekjerner, hvitløk og sitronsaft, knus alt til det er en fin masse. Rør inn olje og parmesan.






Kommentarer

Populære innlegg