Potet og bønnesalat




Hei.

Her kommer en oppskrift på en sommerlig potetsalat med aspargesbønner og sprøstekt bacon. Dressingen er en sennep og honning saus. Kjempegodt til grillmaten, til koldtbordet og til tapas. Har også servert den til spekematbuffet.



POTET OG BØNNESALAT

600 gram små nypoteter
140 gram aspargesbønner
150 gram bacon
1 dl finhakket gressløk
en neve persille, finhakket
Pinjekjerner til pynt

Kok potetene møre, hell av vannet og la de bli lunkne, før de deles opp i biter
Kok opp vann og legg i aspargebønnene. Kok de i 2 minutter, ikke mer. Avkjøl de raskt i iskaldt vann. La de renne av seg på et rent kjøkkenhåndkle.
Stek bacon og skjær opp i biter. Bland poteter, aspargesbønner, bacon sammen i en bolle. Vend inn urter og dressing. La stå en halvtime før den serveres.


DRESSING

1 ss Dijon sennep
1 ss honning
saften av en 1/2 sitron
1/2 dl god olivenolje
salt og pepper.

Pisk sammen sennep, honning og sitron. Pisk deretter inn oljen litt etter litt. Smak til med salt og pepper, evnt mer sitron hvis det trengs mer syre.




Kommentarer

Populære innlegg