Black Forest rullekake



Black Forest og Schwarzwald er betegnelser man bruker på kaker som består av sjokoladebunn, kirsebær og fløtekrem. 

Denne rullekaka er en enkel variant av Black forest kake, fylt med kirsebærsyltetøy og krem.

OPPSKRIFT

Rullekake:

4 egg
120 gram sukker
120 gram hvetemel
2 ss bakekakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Forvarm ovn til 250 grader.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Sikt melblandingen og vend inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell blandingen på bakeplate kledd med bakepapir, og bre kakerøra utover så det blir et jevnt lag.

Stek på 250 grader, midt i ovnen, i ca 6 minutter.

Mens rullekaka steker legger man et bakepapir på benken og strør over et tynt lag sukker. Når kaka taes ut av ovnen, hvelves den over på bakepapiret. 
La kakebunnen bli helt avkjølt før bakepapiret taes av.

Fyll:

2,5 dl kremfløte
2 ss sukker
kirsebærsyltetøy (ca 1/2 glass)

+ ekstra kremfløte, og mørk sjokolade til pynt.


Pisk fløte og sukker til krem. Smør et tynt lag syltetøy over kakebunnen, smør så kremen oppå. 
Rull kaka sammen, og legg bakepapiret rundt. La den ligge i kjøleskap til den skal spises. Pynt med krem og revet sjokolade før servering. Noen kirsebær er også fint å pynte med. Her har jeg brukt hermetiske kirsebær.







Kommentarer

Populære innlegg