Hønsefrikassé




Hønsefrikassé er en nydelig middag,som alle liker, litt tidkrevende men absolutt verdt det. Høne er dessuten veldig billig mat.

Denne oppskrifta ble søndagsmiddag til 8 personer




OPPSKRIFT


1 stk høne ca 2,5 kg
2 stk gulrøtter
2 stk løk

5 stk hvitløksfedd
2-3 laurbærblad
1 kvist timian
3 ts salt 
2 ts hele pepperkorn

Skyll høna godt og legg i en stor kjele. Skrell grønnsakene og skjær opp i grove biter. hvitløksfeddene brukes hele. Fyll kjelen med vann til det dekker høna. Ha i salt og krydder. Kok opp, og senk temperaturen til lav. Skum av innimellom. Det gir en klar kraft. la stå å trekke i ca 3 timer ellr til kjøttet løsner fra beina.

Ta opp høna og sil krafta. Krafta er nå egentlig ferdig til bruk, men jeg liker å koke den inn for å få kraftigere smak på den. Da siler jeg krafta over i en annen kjele, og lar den koke inn til nesten halvparten.
Ta kjøttet av skroget og del i biter



Saus:


120 gram smør
120 gram hvetemel
1-2 ss karri pulver
ca 2 liter hønsekraft
3 dl fløte (kremfløte)



Smelt smøret og rør inn hvetemel og karri, fres dette noen minutter, skal ikke brunes. Spe med kraft i flere omganger og rør ut til en klumpfri saus mellom hver gang. Ha i fløten til slutt. 


1/2 selleri (knollselleri)

4-5 gulrøtter
1 purre
1 liten pose erter (fra frysedisken)

Skrell selleri og gulrøtter, og skjær i biter. Jeg koker de møre i sausen, men de kan kokes først i vann, før de tilsettes sausen.

Purren vaskes godt og skjæres i tynne skiver og has i sausen sammen med erter og hønsekjøttet, når de andre grønnsakene er ferdig kokt. Kok opp frikassén.
Smakes til med salt og pepper.

Server med kokte poteter. Jeg damper broccoli og serverer ved siden av også.












Kommentarer

Populære innlegg