Kremet pestopasta med ovnsbakte tomater




Kremet pestopasta med ovnsbakte cherrytomater, som har fått stå lenge i ovnen, er det som står på middagsmenyen her i dag. Her i heimen har jeg innført minimum en kjøttfri dag per uke, og da passer det bra å starte uka med en kjøttfri mandag.






Ovnsbakte cherrytomater:

Mengde tomater og krydder etter smak

Cherrytomater deles i to og legges i ei ildfast form. Hvitløk skjæres i skiver og strøs over. Hell over olivenolje, og krydre med salt, pepper, timian og oregano etter smak. Bakes i ovn på 160 grder i 1-1,5 time. 






Kremet pestopasta:

Til 4 porsjoner

400-500 gram spaghetti 

1 stor potte fersk basilikum
1 liten potte persille
3 hvitløksfedd
1/2 dl olivenolje
1 dl kremfløte
50 gram revet parmesan
40 gram pinjekjerner 

+ ekstra parmesan og pinjekjerner til servering

salt, pepper og sitron



Lag først pestoen ved å kjøre sammen urter, hvitløk, parmesan, pinjekjerner og olje til en fin masse i en foodprocessor. Tilsett fløten og kjør til sausen er godt blandet. Smak til med salt , pepper og sitron. 

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet, ta vare på litt av kokevannen i en kopp.
Ha pastaen tilbake i kjelen og rør inn pestoen. Spe med litt av kokevannet fra pastaen hvis sausen trenger å tynnes ut litt.

Server med parmesan, pinjekjerner og de ovnsbakte tomatene. Hvis man ønsker å ha kjøtt til, er det godt med stekt bacon eller kylling til.









Kommentarer

Populære innlegg