Squashburger og urtepoteter







Ny uke og nye muligheter, idag er det kjøttfri mandag her, og til middag blir det squashburgere med urtepoteter og tzatziki.

OPPSKRIFT 

Til 4 porsjoner

Squashburgere:


3 squash
2 ts salt
3 vårløk
50 gram revet cheddarost
50 gram revet mozarellaost
2 små egg
3 ss potetmel
1/2 ts malt pepper
1 ts paprikapulver
salt

Riv squash og bland sammen med salt i et dørslag. La stå og renne av seg i minst 1 time. Vend på squahen et par ganger i løpet av timen.
Ta litt av squashen om gangen og klem ut all væske. Legg på et rent kjøkkenhåndkle. Klem squashen i håndkle så den blir så tørr som mulig. Ha i en bolle.
Finsnitt vårløken, og bland den sammen med squashen. Rør inn egg, potetmel, ost og krydder. Smak til med salt.
Form massen til 8 burgere. Stek i panne med olje på middels varme ca 5 minutter på hver side. Eller legg burgere på bakepapirkledd ovnsplate. Stek i forvarmet ovn 220 grader i ca 15 minutter. Burgerne skal være faste å ta på når de er ferdige.



Urtepoteter:

700-800 gram poteter
4 ss olivenolje
1 ts rosmarin 
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts malt pepper
Flaksalt 
Evnt. ferske urter

Vask potetene og del i grove biter. Skallet kan sitte på. Knus de tørka urtene i en morter. Bland poteter, krydder og olje i en bolle. Spre potetene i ei form. Strø over flaksalt i ønsket mengde. Stek i ovn på 220 grader i ca 30 minutter, avhengig av hvor store potetbitene er. Vend på potetene et par ganger mens de steker.
Ekstra gode blir urtepotetene hvis de blandes med friske finhakka urter etter de er ferdigstekt. Her brukte jeg persille, gressløk og timian.



Tzatziki

1 agurk
1 ts salt
4 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 ss finhakket dill
en klype sukker
salt og pepper

Riv agurken og bland med salt. Legg i dørslag. La stå i 20 minutter. 
Mos eller riv hvitløken og bland med yoghurt, rør inn olje og dill. Klem ut vannet av agurken og rør inn i tzatzikien. Smak til med sukker, salt og pepper. 











Kommentarer

Populære innlegg