Terter med kantarell og gruyere


Disse tertene med kantareller og gruyere ost er veldig gode, og med ferdigkjøpt butterdeig er de raske å lage også.
Perfekte til lunsj eller kveldskos. Her ble de servert til middag, sammen med en enkel salat. 

Gruyere ost er en sveitsisk ost, fyldig og smaksrik. Litt nøtteaktig i smaken.


OPPSKRIFT:

Til 4 terter.

4 plater butterdeig

Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
2-2,5 dl hel melk
salt, pepper og revet muskatnøtt etter smak

Smelt smøret og rør inn melet. La blandingen frese litt på middels varme uten å få farge. Spe med melken, og rør godt til du har en glatt og tykk saus. La sausen småkoke på lav varme i 5 minutter. Rør i den stadig så den ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og litt revet muskatnøtt.

Fyll:

1 ss smør
1 liter kantareller
1 liten rødløk i tynne skiver
1 ts tørket timian

100 gram revet gruyere ost

Rens kantarellen,og riv stor sopp opp i mindre biter. Kantarellene stekes i ei panne med smør til de er myke og begynner å få farge. Tilsett løken og timian. Krydre med salt og pepper. La alt steke et par minutter. Sett pannen til side.

Legg butterdeigsplatene på et bakepapir. Dekk de med plastfolie. La de tine, det tar ca 15 minutter. Kjevle de litt ut. Prikk deigen med en gaffel. La det være en kant rundt på 1 cm som ikke prikkes.Legg bakepapiret over på ovnsrist. Pisk egget sammen med vannet og pensle rundt kanten.

Forstek butterdeigen i ovn 220 grader i 8 minutter.




Ta de forstekte tertebunnene ut av ovnen og smør på den hvite sausen.
La kanten være uten fyll. Strø over mesteparten av osten. Fordel soppfyllet oppå. Strø over resten av osten og stek videre i ca 10 minutter til tertene er gyldne og ostene r smeltet.




Avkjøl de i noen minutter før de serveres. En enkel salat er godt tilbehør.








Kommentarer

Populære innlegg