Tomatsuppe med ovnsbakte grønnsaker
Denne tomatsuppa er en ypperlig måte å få brukt opp grønnsaksrester på. Jeg har plukket siste rest av tomater, paprika og chili fra drivhuset, og sammen med litt grønnsaker fra kjøleskapet ble det en god og kjøttfri middag.
Oppskrift:
8-9 dl små tomater
1 løk
1 bit selleri (knollselleri eller 2 stilker stangselleri)
2-3 mini paprika eller 1 stor
4 fedd hvitløk
1 chili
4 ss olivenolje
1 ts timian tørket
1 ts oregano tørket
1 ts salt
6-7 dl kraft ( feks kylling,eller grønnsakskraft)
vann
Forvarm ovn til 225 grader
Del tomatene i to, skrell løk og selleri og del i grove biter. Hvitløken brukes med skallet på. Chilien deles i to,frøene kan fjernes hvis man ønsker. Ha alle grønnsakene i ei form/panne. Strø over krydder og salt. Og hell over oljen, bland godt, og spre det jevnt utover.
Stek i ca 30 minutter, grønnsakene skal få farge før de tas ut av ovnen.
Ha de stekte grønnsakene over i blender eller foodprocessor. Hell ca 1 dl varmt vann i pannen, for å få med alle de gode smakene som sitter igjen, hell vannet i blenderen. Kjør til det blir en jevn suppe. Ha over i kjele, spe med kraft til den konsistensen du ønsker på suppa. Kok opp og smak til med salt og pepper, eventuelt en klype sukker.
Server med en rømmeklatt og parmesan. Godt brød hører også med, for eksempel pestoloff, oppskrift finner du her
Kommentarer
Legg inn en kommentar