Trollkremkake






Trollkremkake er en frisk og god kake av høstens tyttebær. Den består av mandelbunn med en trollkrem-mousse på toppen.
Moussen kan fint lages med frosne tyttebær.

OPPSKRIFT



Bunn:

200 gram malte mandler
200 gram melis
4 eggehviter ( av store egg)
1 klype salt

Sikt melis i en bolle og bland sammen med malte mandler. Stivpisk eggehvitene sammen med en klype salt. Vend eggehvitene inn i mandelblandingen. Hell kakerøra i en smurt springform på 24 cm. Legg bakepair i bunnen så er den lett å få ut.
Stek i forvarmet ovn 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
Når kaka er helt avkjølt taes den ut av formen. Sett kanten til springforma på et fat. Legg mandelbunnen nedi. 



Trollkremmousse

4 plater gelatin
3 eggehviter
2,5 dl tyttebær
3 dl sukker
2 dl kremfløte
2 ts vanilje

+ krem og tyttebær til pynt

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann, la de ligge i 10 minutter. Ta de opp av vannet og legg de i en kopp, smelt de ved å kjøre koppen noen sekunder i mikroovnen. 

Pisk eggehviter, tyttebær og sukker til en stiv marengs. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens det piskes.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Vend 1/3 del av marengsen inn i kremen, før man har marengskremen over i bollen med marengs og blander alt sammen.
Når det blandes, vend det sammen med en slikkepott, ikke pisk, da beholder man mest mulig luft i moussen.

Hell moussen over mandelbunnen, glatt den ut på toppen. La stå kjølig til moussen får satt seg,lag den gjerne dagen før den skal serveres.

Ta kanten av kaka og pynt med pisket krem og noen tyttebær.



Kommentarer

Populære innlegg