Vaniljeboller med skogsbær







Nystekte boller med vaniljekrem og skogsbær, ble en god kombinasjon.
Søt vaniljekrem og syrlige bær må jo bare bli godt.  



Får å få til god og luftig gjærbakst er det viktig at den får elte lenge og får god tid til å heve. 
Jeg bruker aldri å varme opp melken, syns ikke det er nødvendig,da deigen blir noe oppvarmet av eltingen. 

OPPSKRIFT

Fyll:

1/2 pose Skogsbærblanding

Tin bærene i et dørslag, så bærene får rent av seg.


Vaniljekrem:

4,5 dl hel melk
0,5 dl kremfløte
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker (bruk den typen med ekte vanilje i)
40 gram maizenna
4 eggeplommer

Visp sammen eggeplommer, sukker, vanilje og 1 dl av melken i en bolle. Kok opp resten av melken og fløten. Hell den kokende fløtemelken over i bollen mens du rører godt. Hell blandingen tilbake i kjelen gjennom et dørslag.
Kok opp under omrøring. Den tykner med en gang den koker, ta den da av platen. Avkjøl vaniljekremen. Legg plastfolie rett oppå kremen, for å unngå snerk. 





Bolledeig

4 dl melk (kald)
1/2 pk gjær
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
1 ts malt kardemomme
9-10 dl hvetemel
100 gram smør

Ha alle ingrediensene unntatt smøret i bollen til kjøkkenmaskinen. Elt deigen på lav hastighet i 10 minutter. Tilsett smøret og elt i 10 minutter til.
Ha plast over bollen og la stå til heving til deigen er dobbelt så stor.


Smør litt olje på kjøkkenbenken,før du har over deigen. Del opp deigen i 20 like store emner. Trill boller, og legg over på stekeplate med bakepapir. La det være god plass mellom bollene. 

Legg over plastfolie, og la bollene heve til de er dobbelt så store.

Lag en fordypning i midten på bollene og legg i godt med vaniljekrem. Det letteste er å bruke en sprøytepose til vaniljekremen.
Legg på skogsbær, jeg brukte en god spiseskje på hver.



Stek bollene på 220 grader, midt i ovnen,  i ca 10-12 minutter.
Avkjøl på rist.














Kommentarer

Populære innlegg