Aubergineruller i ostesaus




Disse auberginerullene i ostesaus er skikkelig kosemat. Skiver av aubergine fylt med grønnsaker og linser, med en enkel ostesaus og gratinert med revet ost. Perfekt til en kjøttfri mandag eller helgekos.

OPPSKRIFT:

Aubergineruller

3 auberginer
1 stor løk
1 gulrot
100 gram sjampinjong
1 chili
3 fedd hvitløk
1/2 grønn paprika
1 boks tomat knuste eller finhakket
1 boks linser (ferdig kokte)
2 ss soyasaus
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
1 ts tørket basilikum
salt og pepper
olivenolje
Revet ost til topping

Finhakk løk og hvitløk,fres i stekepanne med olje på middels temperatur til løken blir blank.
Finhakk sopp, chili og paprika, skrell og riv gulroten og ha grønnsakene i sammen med løken. La alt steke noen minutter. Sil linsene og skyll de i kaldt vann. La de renne godt av seg før de has i stekepannen sammen med de andre grønnsaken. Hell i tomatene, og rør inn urtene og soyasaus. La grønnsaksfyllet koke på svak varme 5-10 minutter, fyllet skal ikke være veldig flytende. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

Skjær auberginer i skiver på langs, ca 5 mm tykke. Legg på stekebrett med bakepapir, og pensle med olje på begge sider. Stek på 200 grader til de begynner å få farge, ca 10-12 minutter.
Stek ikke fler om gangen enn at de kan ligge uten å overlappe. Legg på en tallerken til avkjøling







Ostesaus:

200 gram kremost
1 dl fløte
1/2 ts hvitløkspulver
1 dl revet parmesan
salt og pepper

Ha osten og fløten i en kjele, varm opp til fløten kan røres inn i osten. Rør til en klumpefri saus. Rør inn hvitløkspulver og parmesan. Smak til med salt og pepper.

Hell litt av sausen i bunnen av ei ildfast form.

Legg en toppet spiseskje med fyll på hver aubergineskive og rull sammen. Legg auberginerullene i forma


Hell over resten av sausen. Og dryss over revet ost. Her ar jeg brukt en blanding av mozzarella og chedddar.



Stek i ovn på 225 grader i ca 15-20 minutter. Server med godt brød, salat og f.eks en hvitløksaus.














Kommentarer

Populære innlegg