Blåbærmuffins med crumble
Oppskriften til disse blåbærmuffinsene er enkel og rask, den gir kjempegode luftige muffins, som er saftige inni og sprø på toppen.. nam !
OPPSKRIFT
ca 18 muffins.
Crumble-topping
50 gram hvetemel
50 sukker (bruk gjerne brunt sukker)
50 gram kaldt smør
Bland sammen sukker og mel, skjær smøret i små biter og smuldre alt sammen. Sett i kjøleskap til det skal brukes
Muffins
5 dl hvetemel
2,5 dl sukker
2,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 gram smør
2 dl hel melk
2 egg
2-2,5 dl blåbær, gjerne frosne
Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smøret i en kjele og ha i melken. Rør melkeblandingen inn i det tørre. Rør til en jevn klumpefri røre. Rør til slutt inn eggene.
Fordel røra i muffinsformer. Fyll formen 2/3 opp med røre. Legg blåbær på toppen. Strø over toppingen. Stek på 200 grader i 18-20 minutter
Jeg bruker frosne skogsblåbær til disse da jeg syns de gir mer blåbærsmak enn de store blåbærene som kjøpes ferske.
Kommentarer
Legg inn en kommentar