Blåbærmuffins med crumble


Oppskriften til disse blåbærmuffinsene er enkel og rask, den gir kjempegode luftige muffins, som er saftige inni og sprø på toppen.. nam ! 



OPPSKRIFT

ca 18 muffins.

Crumble-topping

50 gram hvetemel
50 sukker (bruk gjerne brunt sukker)
50 gram kaldt smør

Bland sammen sukker og mel, skjær smøret i små biter og smuldre alt sammen. Sett i kjøleskap til det skal brukes


Muffins


5 dl hvetemel
2,5 dl sukker
2,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 gram smør
2 dl hel melk
2 egg
2-2,5 dl blåbær, gjerne frosne

Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smøret i en kjele og ha i melken. Rør melkeblandingen inn i det tørre. Rør til en jevn klumpefri røre. Rør til slutt inn eggene.

Fordel røra i muffinsformer. Fyll formen 2/3 opp med røre. Legg blåbær på toppen. Strø over toppingen. Stek på 200 grader i 18-20 minutter




Jeg bruker frosne skogsblåbær til disse da jeg syns de gir mer blåbærsmak enn de store blåbærene som kjøpes ferske.




Kommentarer

Populære innlegg