Brytebrød med parmesan


Har fått noen spørsmål om oppskrift på disse etter at jeg la ut oppskrift på aubergineruller med ostesaus. Disse brytebrødene med parmesan er godt tilbehør til tapas,salat, gryter og supper.


Oppskrift:

3,5 dl vann
25 gram fersk gjær (1/2 pakke)
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts hvitløkspulver
6-7 dl hvetemel
1 dl parmesan finrevet
2 ss smør 
 + ekstra smør til pensling

Ha alle ingrediensene i bakebollen, unntatt smør. Elt deigen sammen på lav hastighet, i 15 minutter. Tilsett smøret og elt i 5 minutter til. Legg plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.

Smør ei langpanne med smør eller olje eller bruk bakepapir. Hell deigen oppå og trykk den ut med fingrene til en firkant som dekker bakeplata. La deigen igjen heve til dobbels størrelse. 
Pensle deigen med smeltet smør. Bruk et pizzhjul og skjær deigen i strimler 2,5 cm brede. Skjær så deigen i midten på langs. Pensle med smør en gang til.



Stek i forvarmet ovn 225 grader i 15 minutter. Ta ut av ovnen og pensle med smør. Strø over topping og stek videre i ca 5 minutter. 
Avkjøl på rist.


Topping:

1 dl parmesan finrevet
1 ts grovkvernet pepper
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts tørket malt rosmarin
1 ts oregano
eller 1,5 ts urtekrydder eller pizzakrydder

Bland alt sammen.










Kommentarer

Populære innlegg