Flesk & duppe
Flesk og duppe er klassisk tradisjonsmat, en middagsfavoritt her, som jeg tror de fleste liker.
OPPSKRIFT
4 porsjoner
800 gram lettsaltet sideflesk
200 gram potet
Flesket skjæres i skiver, ca 0,5 cm tykke. Stekes i panne eller i stekeovn ved 225 grader til det er sprøtt og gyllent.
Potetene vaskes og eventuelt skrelles. Kokes møre i vann
Rotstappe
800 gram kålrot
2 gulrøtter
1 dl fløte
2-3 ss smør
salt & pepper
Kålrot og gulerøtter skrelles og kuttes i grove biter. Kokes møre i vann. Hell av vannet og mos grønnsakene med en potetstapper. Rør inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
Duppe
3 ss smør
3 ss mel
4-5 dl melk
fett og sjy fra fleskestekingen
salt & pepper
Smelt smøret i en kjele, og rør inn melet. La jevningen frese litt uten å få farge. Spe med melk i flere omganger, rør ut alle klumper mellom hver gang.
La sausen stå og småkoke i 5 minutter. Smak til med fett/sjy og salt & pepper etter smak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar