Grønnsakssuppe med klot
Grønnsaksuppe er enkel og god høstmat, og kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet. Denne suppa serveres med klot. Har ikke brukt kjøtt i, men hvis du ønsker det, kan f.eks pølse eller farseboller tilsettes.
OPPSKRIFT
200 gram (4 stk)gulrøtter
350 gram (5 stk) poteter
1 stor løk
250 gram kålrot
250 gram selleri
1 purre
grønnkål
1/2 pose grønnkål
ca 2 liter buljong eller kraft
salt og pepper etter smak
Skrell og skjær gulrøtter, poteter, kålrot og selleri i jevne biter. Ha i kjele med buljong eller kraft så det dekker grønnsakene. Kok opp og la småkoke i 20 minutter. Vask og skjær opp purre i skiver. Ha i purre og grønnkål mot slutten av koketiden.
Klot
2 egg
ca 3 dl hvetemel
1/2 ts revet muskatnøtt
1/2 ts salt
1/2 ts sukkker
ca 1,5 dl kraft fra suppa
Pisk eggen sammen. Rør inn mel, muskat, salt og sukker. Spe med kraft og rør kraftig til du får en klumpefri røre som har konsistens som en grøt. La stå og svelle i 20 minutter.
Klot kan kokes rett i suppekjelen eller i egen kjele med buljong.
Bruk en teskje til å ta klot med, dypp skjea først i buljongen, og ta klotrøre med. Legg i den varme krafta, bruk en teskje til for å løsne røra. Når klota flyter opp er den ferdig kokt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar