Halloween Sjokoladekake



Kake til Halloween med sjokolade, pyntet med edderkopper i fondant/sukkerpasta og spindevev av marshmallows. Fremgangsmåte for edderkopper og spindelvev lenger ned. Kaka blir best hvis den får stå en dag eller to før den spises.





OPPSKRIFT

Denne kaka er til en 26 cm springform. Jeg brukte en 24 cm form, men måtte da lage en kant av bakepapir som jeg la rundt inni forma fordi kaka ble litt høyere enn forma.


Bunn:

150 gram smør
1,5 dl vann
5 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ss bakekakao
3 ts vaniljesukker

Smelt smøret i en kjele, ha i vannet og kok opp. Avkjøl noe.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bolle. Sikt de i eggedosisen. Vend melblandingen inn med en slikkepott. Rør forsiktig inn smørblandingen.
Hell i en smurt springform
Stekes i forvarmet ovn 180 grader i 45-60 minutter. Avkjøl helt før den skal deles og fylles.

Fyll:

100 gram mel
5 dl h melk
2 plater kokesjokolade
2 eggeplommer
300 gram smør
200 gram sukker
2 ts vaniljesukker 

Mel og melk piskes sammen til en helt klumfri saus i en kjele. Kokes opp til en grøt på middels varme. Rør hele tiden. La småkoke noen minutter. Ta kjelen av plata og rør inn kokesjokolade i biter og eggeplommene. Rør til grøten er helt uten klumer og all sjokoladen er smeltet. Ha over plast, og avkjøl til romtemperatur.
Pisk smør og sukker hvitt. Ha i grøten og vanilje, og pisk alt i noen minutter til kremen blir luftig og lysere i fargen. 
Hvis kremen blir veldig myk kan den avkjøles litt i kjøleskap før den smøres på kaka.

NB: Hvis kaka skal ha oransje smørkrem utenpå, så hold av ca 75 gram av grøten FØR sjokoladen tilsettes.

Del kakebunnen i 3 deler.
Fyll med sjokoladekremen i mellom lagene.Og smør den rundt kaka. Hvis kaka skal bli oransje så smør bare på et veldig tynt lag sjokoladekrem utenpå kaka og sett til avkjøling. Da brukes ikke all sjokoladekremen. Når kaka er helt kald og sjokoladekremen stiv, smøres den oransje smørkremen på.

Smørkrem

125 gram usaltet smør
3,5 dl melis
75 gram grøt
vaniljesukker
oransje pastafarge

Pisk smør og melis hvitt, ha i grøten og pisk til en luftig hvit krem. Smak til med vanilje og rør inn pastafarge til ønsket fargenyanse.

Jeg bruker som oftest pastafarge fra Wilton, den fåes kjøpt på feks Jernia eller i nettbutikker for kakedekorering.

Spindelvev:

100 gram marshmallows

Legg marshmallowsen i en bolle. Varm de opp i mikroen til de har smeltet, ca 30 sekunder
Rør i marshmallowsen til de blir så avkjølt at man kan ta på den. Ta opp marshmallows med fingrene og lag tråder som du drar over kaka. Dette er fryktelig klinete med det blir fint da !

Edderkopper:

Svart fondant/sukkerpasta
Spiselig lim




Trill 4 små kuler og 2 større kuler. Rull de 4 kulene ut til tynne pølser med spiss i endene







Klem de fire pølsen sammen på midten med to pinner, f.eks grillspyd. Dander beina.





Smør litt lim på toppen og legg på de to kulene. La de tørke før de brukes på kaka




Edderkoppene kan lages i lang tid før de skal brukes 

























Kommentarer

Populære innlegg