Kanelsnurrer med pekan og karamell






Disse kanelsnurrene med pekannøtter og karamell er skikkelig luksus kanelsnurrer. Anbefaler deg å prøve disse hvis du vil unne deg noe ekstra godt til helga.

OPPSKRIFT

Til ca 15-16 kanelsnurrer

Deig:

2,5 dl melk ( kald eller romtemperert)
25 gram gjær (1/2 pakke)
5 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
ca 6 dl hvetemel
50 gram smør

Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt sammen på lav hastighet i 15 minutter.
Skjær smøret i terninger. Ha smøret i deigen og elt deigen videre i 5 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og la stå til den er hevet til dobbel størrelse.

Fyll:

75 gram mykt smør
75 gram brunt sukker
2 ts malt kanel

Rør fyllet sammen.

Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en firkant på ca 50 x 50 cm
Smør fyllet jevnt over hele leiven. Rull sammen og skjær i skiver på ca 3 cm. 
Legg skivene i formen som er ferdig gjort klar med pekan og karamell i bunn. Dekk til med plastfolie og la kanelsnurrene heve til dobbel størrelse.



Kanelsnurrer klare til heving


Til formen:

Form ca 25 x 30 cm

150 gram pekannøtter
100 gram smør
150 gram brunt sukker
2 ss fløte
1 klype salt

Grovhakk pekannøttene og stek dem i ovn på 200 grader i 5 minutter.
Avkjøl de. 

Smør kantene på formen med litt smør eller olje. 

Smelt sukker og smør i en kjele. Rør inn  fløte og salt. Hell Karamellen i formen og fordel den jevnt. Strø over pekannøttene.






Stekes ved 225 grader i 15-18 miunutter.
Avkjøl på rist. 
Snu formen mens bollene fortsatt er varme. 





Kommentarer

Populære innlegg