Pidebrød & Fetakrem



Pide er et mykt og godt brød man ofte får servert på restauranter i Tyrkia. Det er nydelig som tilbehør til tyrkisk mat og til tapas. Eller bare som kveldskos med en god dipp og oliven.








Oppskrift:

2 pide

4 dl melk
1/2 pakke gjær
2 ts salt
2 ts sukker
3 ss olivenolje
ca 600 gram hvetemel(gjerne pizzamel)


Til pensling:
1 eggeplomme
1/2 dl melk

sesamfrø
nigellafrø eller svarte sesamfrø

Løs opp gjæren i melka, melka trenger ikke å være lunken, brukes kald melk tar det bare litt lengre tid å heve deigen. Tilsett salt, sukker og mel og la det eltes på lav hastighet på kjøkkenmaskinen i 15-20 minutter.
Ha plast over bollen, og la den heve til dobbel størrelse.

Smør litt olje på kjøkkenbenken, og hell deigen på benken. Ha litt olje på hendene. Del deigen i to like deler. Klapp hver deig ut til en runding. ca 25 cm i diameter.

Legg over plast eller et kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 45 min. 


Pisk sammen eggeplomme og melk, og pense balndingen på brødet. Bruk fingertuppene til å lage mønster. Strø over frø.




Stekes i forvarmet ovn 250 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist.






Fetakrem er godt til pidebrødet

Oppskrift:


Fetakrem

200 gram fetaost
2 dl seterrømme
1/2 agurk
1/2 ts salt
1 fedd hvitløk
1 ts tørket dill
litt hakket persille

Skrell og riv agurken grovt. Bland med salt. Legg i dørslag så vannet får renne av. La stå i 15 minutter.

Smuldre fetaosten, og pisk sammen med rømmen til det blir en luftig krem. Rør inn most eller finhakket  hvitløk og urter. Klem ut vannet av agurken. Og rør inn i fetakremen.








Kommentarer

Populære innlegg