Salat med chevre og butternutsquash



Denne salaten med lun chevre, butternutsquash og karameliserte valnøtter, er en favoritt nå på høsten. 


OPPSKRIFT:

til 2 porsjoner


Blandet salat, med ruccola
Karamelliserte valnøtter
Stekt butternutsquash
Lun chevre på ristet baguett
Dressing

Skyll salaten. Fordel på to tallerkner eller fat. Legg på baguetteskivene med chevre. Ha på den stekte butternutsquashen, og strø over valnøttene. Dressingen helles over rett før servering.



Karmelliserte valnøtter
100 gram valnøtter
2 ss honning
2 ts smør
2 ts balsamico eddik

Del i grove biter, rist i panne på middels temperatur. Ta ut valnøttene. Ha smør, honning og balsamico i pannen, og rør det sammen. Ha valnøttene tilbake og rør. Ha panna tilbake på plata og kok inn til karamellen fester seg på nøttene.
Hell nøttene på et bakepapir og spre de. 

Stekt butternutsquash
1/2 butternutsquash
2 ss olje
salt og pepper

Ta ut frøene og skrell butternutsquashen. Del i terninger ca 1x1 cm. Ha i en form, og hell over olje. Salte og pepre. Bland sammen. Stek i forvarmet ovn 240 grader i ca 15 minutter til de er møre og har fått litt farge.

Chevre på ristet baguett
1 chevre (en rull)
loff eller baguette

Skjær chevre i tykke skiver. 4-5 skiver pr person.
Rist eller stek skiver av baguett. Legg på chevre, og stek raskt i ovn på 240 grader et par minutter.


Dressing:
1,5 ss balsamico eddik
1 ss honning
1/2 dl olje
1 ss finhakket sjalottløk
salt og pepper

Pisk alt sammen.



Kommentarer

Populære innlegg