Hjemmebakte pitabrød



Hjemmebakte pitabrød er så enkelt å lage og smaker så mye bedre enn de man kjøper ferdig. 

OPPSKRIFT

3,5 dl melk kald eller romtemperert
25 gram gjær
1 ts salt 
1 ts sukker
ca 7 dl hvetemel
2 ss mykt smør eller olje

Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt sammen på lav hastighet i 15-20 minutter.
Ha i smør eller olje og elt i 10 minutter til.
Legg plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, ha den på benken og del den i 8 like store deler. Trill til boller og la bollene ligge under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter.
Varm opp stekeovnen til 250 grader, over- og undervarme. La stekeplata stå i så den også blir varm
Kjevle de til runde brød som måler ca 16-17 cm i diameter. Legg på bakepapir. Det er plass til 3-4 pitabrød på stekeplata.

Legg bakepapiret med brødene på den varme stekeplata og stek i 6-8 minutter, avhengig av ovn. Legg de over på rist, eller bruk de mens de er varme og nystekte.





Disse nystekte pitabrødet ble fylt med kikertboller, salat og yoghurtsaus, oppskrift her


Kommentarer

Populære innlegg