Kikertboller i pita








Her er det kjøttfri mandag og kikertboller i hjemmebakte pitabrød med yoghurtsaus, står på menyen. 

OPPSKRIFT

Kikert boller:

400 gram kikerter fra boks
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1/2 dl hakket persille
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
3 ss potetmel
salt og pepper

Hell kikertene i et dørslag og skyll de. La de renne godt av seg.
Ha de i en foodprocessor.
Skrell løken og skjær biter, ha den i sammen med kikertene. Hvitløken skrelles og has i foodprosessoren sammen med krydder og potetmelet. Kjør alt sammen til en farse. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskap i ca 1 time. 
Farsen blir noe løs men blir den veldig løs kan det røres inn en skje eller to med mel.
Ha godt med olje i ei stekepanne, lag boller med to teskjeer og legg i oljen. Stek noen minutter på hver side til bollene får en fin stekeskorpe. Legg bollene på kjøkkenpapir når de er ferdig. Server med lune pitabrød, salat, agurk, vårløk,persille, tomat og yoghurtsaus.


Yoghurtsaus

1,5 dl gresk el. tyrkisk yoghurt
2 ss majones
2 ts tahini
2 ts sitron
1 ss finhakket persille
1/2 ts sukker
salt og pepper
eventuelt litt hvitløk

Bland alt sammen, smak til med salt og pepper.



Kommentarer

Populære innlegg