Napoleonskaker




Napoleonskaker er vel noe av det beste kakeverden har å by på, det er ihvertfall pappa sin favoritt, så disse skal lages til farsdagen nå på søndag. 

Oppskriften er for hele kaker, men for napoleonshjerter, trykte jeg ut hjerter med en utstikker når butterdeigsbunnen var ferdig stekt. Fyllet sprøytet jeg ut med en rund tipp. 

OPPSKRIFT

4 plater butterdeig

Ta opp butterdeigen og la tine i 15-20 minutter. Legg sammen to plater og kjevle til et rektangel som er 2 mm tykt. Legg på stekeplate dekt med bakepapir. Prikk med en gaffel jevnt over hele deigen.

Stek i forvarmet ovn 210 grader i 15-20 minutter.
Gjenta med de to siste butterdeigsplatene.



Fyll:

3,5 dl h-melk
1,5 dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
120 gram sukker
40 gram maizenna

3 dl kremfløte
3 plater gelatin
vann


Til pynt:

Melis
Vann
Romdråper
Evnt. noen bringebær



Bland melk og fløte sammen i en kjele.
I en bolle røres sukker, eggeplommer og maizenna sammen med litt av den kalde fløtemelken.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og vaniljestangen i fløtemelken. Kok opp. 
Hell den kokende fløtemelken i eggeblandingen mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen gjennom et dørslag så at klumper blir silt fra. 
Kok opp vaniljekremen, og la koke et par minutter. Rør hele tiden.
Hell vaniljekremen over i en bolle eller fat, ha på plastfolie. Legg plastfolien nedpå kremen så det ikke blir snerk. Sett vaniljekremen til avkjøling til den er helt kald.

Legg ibløt gelatinplatene i kaldt vann. La ligge i ca 10 minutter. Ta de ut av vannet og legg de i en bolle. Hell over 2 ss kokende vann og rør til gelatinen er oppløst.

Pisk kremfløten til krem og bland inn ca 400 gram av vaniljekremen. Ta litt av fyllet og bland sammen med gelatinen. 
Vend gelatinblandingen inn i resten av kremen. 
Fordel fyllet på den ene butterdeigsbunnen. Legg den andre bunnen på toppen. Smør over melisglasur, smakt til med noen dråper romessens. 
Del opp kaka i passende stykker. 





Kommentarer

Populære innlegg