Ostekake med gresskar




Bakt ostekake med gresskar er en annerledes ostekake med krydder som smaker av jul.

Gresskarpure kan man lage selv eller bruke den fra boks. 

OPPSKRIFT

Bunn:

180 gram Bixit eller Kornmo kjeks
2 ss brunt sukker
1/2 ts malt kanel
75 gram smeltet smør

Knus kjeksen og bland sammen med sukker, kanel og smør. Klem blandingen jevnt utover i bunnen av en 22 cm springform.
Stek bunnen i forvarmet ovn 180 grader i 12 minutter. Avkjøl helt før fyllet helles i. Sett formen på et ark aluminiumsfolie og brett folien oppover forma.

Fyll:

600 gram kremost naturell
350 gram sukker
2 ss rømme
2 ts vaniljesukker eller ekstrakt
2 ss hvetemel
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskatnøtt
1/4 ts malt nellik
350 gram gresskar pure
3 egg
1 eggeplomme

La alle ingrediensene være romtempererte før du begynner.
Rør osten myk og klumpefri. Ha i sukker og rømme. Rør til en jevn blanding. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør i.  
Rør så inn gresskar og eggeplomme, eggene tilsettes ett og ett. Bland godt.
Rør massen ikke pisk, blir det mye luft i fyllet kan det sprekke under steking. Hell fyllet over kjeksbunnen.
Sett formen i en liten langpanne med varmt vann. Stek ostekaka på 175 grader i ca 75 minutter.
Skru av varmen og la kaka stå til ovnen er kald. Sett kaka i kjøleskap til dagen etter.

Pynt med pisket krem og litt kanel



Kommentarer

Populære innlegg