Panna Cotta med klementinsaus



Panna Cotta er manges favorittdessert, og er en enkel dessert å lage om det er til få eller mange. Med en klementinsaus med stjerneanis og kanel blir det en nydelig juledessert. 

OPPSKRIFT

til 4 porsjoner

Panna cotta

2 gelatinplater
4 dl kremfløte
1/2 dl sukker
1/2 vaniljestang

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
Når gelatinen er ferdig oppbløtt, has fløte og sukker i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk vaniljen inn i fløteblandingen. Varm opp til kokepunktet, ta kjelen av plata, ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Rør gelatinen inn i fløteblandingen. Se til at gelatinene er helt oppløst. La blandingen avkjøles noe før den helles over i porsjonsglass, og settes i kjøleskap.


Klementinsaus

1 dl vann
1 dl sukker
2 hele stjerneanis
1 hel kanelstang
1/2 vaniljestang

2,5 dl saft av klemetiner
1 plate gelatin

Ha sukker og vann i en kjele. Del vaniljenstangen på langs og skrap ut frøene, ha vanilje,stjerneanis og kanel i sammen med sukker og vann. Kok opp og la småkoke i noen minutter. Ta kjelen av platen og la laken stå et par timer for å trekke ut smak av krydderet.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 minutter. 
Sil klementinsaften i en kjele. Varm saften opp til kokepunktet, ta kjelen av plata, ta opp gelatinplata og klem ut vannet. Pisk gelatinen inn i klementinsaften. Smak sausen til med krydderlaken, ca 1/2 dl. Avkjøl sausen.

La panna cottaen bli helt stiv før den avkjølte sausen helles over. Sett pannacottaen tilbake i kjøleskapet. La stå et par timer til sausen har blitt tykk før den serveres.
Desserten kan fint lages dagen før den skal serveres.






Kommentarer

Populære innlegg