Red Velvet rull med mascarponekrem



Red Velvet rullekake med mascarponekrem er en enkel og julete kake å lage. Rullekakebunnen inneholder kakao og kefir, og den får den fine fargen med rød pastafarge.

Kakepynten er laget av fondant/sukkerpasta, fremgangsmåte for julestjerner finnes her og konglene er laget ved å forme en kjegle av fondant og klippe med en liten saks de "taggene". Konglene er børstet med litt kakao for å få litt mer farge. 



OPPSKRIFT


Rullekakebunn:

4 egg
130 gram sukker
130 gram hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao
1/2 ts salt
2 ts vaniljesukker
1/2 dl kefir
1-2 ts rød pastafarge ( f.eks wilton)
1 ss nøytral olje
1 ts eplecidereddik eller hvitvinseddik

Hvetemel, kakao,salt, bakepulver og vaniljesukker blandes sammen i en bolle. Kefir, olje,eddik og farge røres sammen i en bolle. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis, sikt inn de tørre ingrediensene, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Når alt er blandet sammen vendes kefirblandingen inn.
Spre røren på en stekeplate dekt med bakepapir. Se til at det er jevnt fordelt.
Stek i forvarmet ovn 250 grader i 6 minutter.
Legg ett bakepapir på benken og strø over et tynt lag sukker, hvelv rullekaka over bakepapiret når den tas ut av ovnen. Vent med å ta av bakepapiret til rullekaka er helt avkjøt og klar til å fylles.

Mascarpone krem:

250 gram Mascarpone ost
4 dl kremfløte
2 dl melis
2 ts vaniljesukker eller ekstrakt

Pisk sammen mascarpone, melis og vanilje. Pisk kremfløten til krem og bland sammen med mascarponeblandingen. Fordel kremen utover den helt avkjølte rullekaken, la det være igjen noe krem til å ha på utsiden av kaka.
Rull sammen. Smør resten av kremen utenpå kaka. 
Sett i kjøleskap til den skal spises.






Kommentarer

Populære innlegg