Safranknuter



Safranknuter er luksusversjonen av kanelsnurrer. Myk og saftig safranbakst med kanel- og kardemommefyll. Skikkelig godt !

OPPSKRIFT

Deig:

1 pk safran (0,75 gram)
4 dl helmelk
1 pk gjær
2 dl sukker
2 ts kardemomme
3 ts vaniljesukker
1 ts salt
ca 700 gram hvetemel/pizzamel
100 gram smør, romtemperert

Ha alt unntatt smøret i bakebollen og elt på lav hastighet. Jeg bruker kald melk men lunken melk kan brukes. Elt deigen i 15 minutter før smøret has i. Elt deigen så videre i 10 minutter.
Ha plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.

Fyll:

150 gram smør, mykt
150 gram brunt sukker
1 ss malt kanel
2 ts vaniljesukker
2 ts malt kardemomme
finrevet skall av 1 klementin

Rør alle ingrediensene til fyllet godt sammen.

Til pensling:

Egg eller vann
Perlesukker

Når deigen er ferdig hevet, smør et tynt lag med nøytral olje på kjøkkenbenken. Kjevle deigen til en firkant på ca 50 x 50 cm.
Smør fyllet jevnt utover. Brett 1/3 av deigen inn mot midten. Brett så den siste delen over, så det blir tre lag. Kjevle litt over deigen så den blir litt flatere. Skjær remser på ca 2 cm med kniv eller pizzahjul.
 Det skal bli ca 20 remser. Rull remsene så de blir tvinnet, lag en knute ved å holde i den ene enden av remsen mellom pekefinger og langefinger, mens man tvinner deigen noen ganger rundt fingrene, og stikker enden igjennom åpningen på toppen. 


Legg knutene på stekebrett med bakepapir. Legg plastfolie løst over og la knutene heve i 45-60 minutter, pensle med sammenvispet egg eller vann. Strø på perlesukker.

Stek i forvarmet ovn 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist


Kommentarer

Populære innlegg