Sitronbiskvier




Sitronbiskvier er små mandelkaker toppet med en sitronsmørkrem og dyppet i sjokolade. Disse er enkle og raske å lage, da de er laget med ferdig kransekakemasse. Kakene er fine og fryse og de tiner raskt.

OPPSKRIFT

ca 24 biskvier

400 gram kransekakemasse
200 gram usaltet smør, mykt
3 dl melis
2 eggeplommer
1 sitron, zest og saft
300 gram hvit sjokolade

Skjær kransekakemasse i skiver, ca 1/2 cm tykke, og ca 5 cm i diameter. Legg på plate med bakepapir og stek i forvarmet ovn 200 grader i 8 minutter. La kakene bli helt kalde før sitronkremen has på.
Pisk smør og melis hvitt og luftig, pisk inn eggeplommer, en om gangen. Når eggeplommene er godt pisket inn tilsettes sitronsaft og zest. Pisk til alt er godt blandet. Ha i en sprøytepose og sprøyt ut på mandelbunnene. Her har jeg brukt en rund tipp. Sett kakene i kjøleskap til smørkremen blir hard.


Hakk opp 200 gram av den hvite sjokoladen og smelt i vannbad. Finhakk resten av sjokoladen. Ta den smelta sjokoladen ut av vannbadet, og rør inn den finhakkede sjokoladen. Når alt er smeltet dyppes kakene i sjokoladen. 
Sett de til avkjøling i kjøleskapet så sjokoladen stivner før de pakkes inn i en tett boks og oppbevares i kjøleskap eller fryser.

Disse sitronbiskviene har jeg pyntet med litt rød glasur, (ferdigkjøpt fra Dr. Oetker)man kan også smelte litt rød candymelt og pynte med, fåes kjøpt på Jernia, slikkepott.no eller cacas.no




Kommentarer

Populære innlegg