Mokkafromasjkake





Mokkafromasjkake til helgen ?
La deg friste av en fromasjkake med smak av kaffe og sjokolade. En deilig kake som er like god som dessert som til kakebordet.





OPPSKRIFT

Rullekakebunn:

4 egg
125 gram sukker
125 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 ss bakekakao

Pisk egg og sukker til tykk luftig eggedosis. Rør sammen mel og bakepulver i en bolle, og sikt det over i eggedosisen. Vend mel og bakepulver inn i eggedosisen. Når alt er godt blandet, ha halvparten av røren i en sprøytepose. Tilsett kakao i resten av røra og bland. Ha så resten av røra i en ny sprøytepose.
Ha bakepapir på ei bakeplate. Sprøyt striper diagonalt med kakerøre, annehver hvit og brun.
Stekes i forvarmet ovn 250 grader i ca 6 minutter. Legg et bakepapir på benken, og stø over litt sukker. Snu rullekaka over på bakepapiret med en gang den kommer ut av ovnen. Avkjøl kakebunnen.
Ta bakepapiret av kaka og skjær av kanten på den ene langsida så kanten blir jevn. Skjær to remser på langs, 5-6 cm brede. Sett en springform på kakefat, og kle sidene inni forma med kakestrimlene. Skjær av det som blir tilovers. Skjær ut to halve sirkler av resten av kakebunnen og legg i bunnen av kakeforma. 
Sett kakaforma i kjøleskap mens fromasjen lages.



Mokkafromasj:

6 gelatinplater
200 gram kokesjokolade (1 plate)
1/2 dl kokende vann
1,5 ts espressopulver 
3 egg
0,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker 
3 dl kremfløte

Til pynt

pisket krem
mokkabønner

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 10-15 minutter. Smelt sjokoladen og sett til side.
Ha det kokende vannet i en skål, klem ut vannet fra gelatinen og rør ut i det kokende vannet sammen med espressopulveret. Pisk fløten til krem, sett til side. Pisk eggedosis av sukker, egg og vaniljesukker. Når eggedosisen er tykk og luftig, helles gelatinblandingen i, i en tynn stråle mens det piskes på lav hastighet. Rør inn sjokoladen. Vend så inn kremen med en slikkepott. Bland alt godt. Ha fromasjen i kakeforma. Sett kaldt noen timer til fromasjen er helt stivnet. Pynt med pisket krem og mokkabønner.

Kaka kan fint lages dagen i forveien.


Kommentarer

Populære innlegg