Pannebrød med fetaost



Disse myke pannebrødene er inspirert av de tyrkiske gözleme og er skikkelig gode. Server de med en dip, oliven og noen fylte chili som kveldskos med litt godt drikke. Eller bruk de som tilbehør til for eksempel en suppe eller salat. 


OPPSKRIFT 

Fyll:

500 gram fetaost i blokk
1 dl hakket bladpersille
3-4 finhakket vårløk
chili, fersk eller tørket 
2 ts paprika
salt og pepper

Hell vannet av fetaosten. Smuldre eller riv den grovt på et rivjern. Bland osten sammen med persille, vårløk og paprikapulver. Smak til med ønsket mengde chili, salt og pepper. 

Deig:

2 dl melk, kald el. romtemperert
0,5 dl yoghurt,tyrkisk eller gresk
2 ts sukker
1 ts salt
3 ss olivenolje + ekstra til                          kjevling
25 gram gjær, fersk
ca 7 dl hvetemel, helst pizzamel

Ha alle ingrediensen i bakebollen,juster med mer hvetemel hvis det trengs, og elt deigen på middels hastighet i 15-20 minutter. Ha plast over bakebollen og la den stå å heve til deigen er dobbelt så stor. Smør litt olivenolje på benken og ha deigen over. Kna deigen sammen og del i 15 like store deler. Trill deigemnene til boller, og la de hvile i 10 minutter.
Kjevle ut bollene til rundinger, veldig tynne 1-2 mm. Bruk olje så det ikke fester seg. Legg på fyllet på den ene halvdelen. Brett den andre halvdelen over. Klapp brødet sammen med hånda, klem ut mest mulig luft.

Stek brødene i tørr stekepanne på middels temperatur i ca 3 minutter på hver side. Legg de på en tallerken, og legg over et kjøkkenhåndkle når de er ferdige.





Server brødene mens de fortsatt er lunkne.


Kommentarer

Populære innlegg