Vintercupcakes


  Vintercupcakes, eller snøballcupcakes som jeg egentlig hadde tenkt å kalle de, er saftige cupcakes med smak av kokos og vanilje. 

OPPSKRIFT

Gir 12 cupcakes

100 gram smør, mykt
2,5 dl sukker
1 stor egg
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker, bruk helst den                              med ekte vanilje i
1,5 dl kokosmelk*

*Sett kokosmelken i kjøleskapet så den blir kald, og den hvite kokskremen legger seg på toppen. Ta av 1 dl av kokoskremen til frostingen. Bruk resten av kokoskremen til cupcakesene.

Rør smør og sukker hvitt, tilsett egget, og rør til det er godt blandet. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Ha i melblandingen i kakerøra, bland raskt sammen. 
Rør inn kokosmelk til slutt.
Fordel røra i cupcakeformer, fyll formene 2/3 opp. 

Stek i forvarmet ovn 170 grader i ca 18 minutter. Pass på å ikke steke de for lenge, da blir de tørre.
Avkjøl cupcakene helt før frosting has på.

Frosting

150 gram usaltet smør
ca 5 dl melis
1 dl kokoskrem, se* lengre opp
kokosmasse til pynt

Pisk smør og melis til det er hvitt og luftig, gjerne 4-5 minutter. Rør inn kokoskremen tilslutt. Fordel frostingen på de helt avkjølte cupcakesene. Dypp de i kokosmasse.

TIPS

En isskuleskje med utkaster er et perfekt verktøy å bruke når man lager cupcakes. Med den blir det mindre søl å fordele røra i formene, og det blir lik mengde røre. Her har jeg også brukt isskjea til frostingen også. Iskuleskje med utkaster kan man kjøpe hos feks Jernia, eller på nett.






Kommentarer

Populære innlegg