Gulrotkake i langpanne
Denne saftige og knallgode gulrotkaka er nok den kaka jeg baker oftest. Den er uten egg og veldig enkel å lage. Kaka er veldig holdbar og fin å fryse. En skikkelig favoritt !
OPPSKRIFT:
En liten langpanne (20x30 cm)
3 middels store gulrøtter
300 gram sukker
250 gram hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 ss malt kanel
3 ts natron
3 dl kefir
2,5 dl nøytral olje feks rapsolje
Skrell gulrøttene, riv 2 av de grovt. Den siste gulrota deles i biter som kokes møre i vann. Sil av vannet og lag mos,f.eks med en stavmikser.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Pisk sammen kefir og olje, og rør sammen med de tørre ingrediensene. Rør tilslutt inn revne gulerøtter og gulrotmosen.
Legg bakepapir i langpanna og hell røra oppi.
Stek i forvarmet ovn 180 grader i 45-50 minutter. Stikk en trepinne i kaka for å se om den er ferdig stekt. Hvis pinnen ikke har kakerøre på seg når den taes ut er kaka ferdig.
Avkjøl kaka. La den blir helt avkjølt før glasuren smøres på
KREMOSTGLASUR
125 gram smør
200 gram melis
250 gram kremost
1 ts vaniljesukker
La smør og kremost romtempereres.
Pisk smør og melis hvitt, tilsett vanilje og kremost og pisk til en glatt luftig krem.
Smør på gulrotkaka.
Denne gulrotkaka er pyntet med "gulrøtter" laget av royal icing.
Kommentarer
Legg inn en kommentar