Fløteringer
Fløteringer er småkaker Bestemor alltid hadde til jul. De er knasende sprø og veldig gode.
Her er hennes oppskrift
500 gram hvetemel
1 dl melis
250 gram smør, kaldt
250 gram margarin, kald
6 ss kremfløte
eggehvite og perlesukker
Bland sammen mel og melis i en bolle, skjær smør og margarin i små terninger, og smuldre de sannen med melet.
Når alt er smuldret sammen og smør/margarin er finfordelt i melet, knas fløten raskt inn. Sett deigen til avkjøling i kjøleskap til den er helt kald.
Kjevle ut deigen til ca 1/2 cm tykkelse og trykk ut ringer med en smultringutstikker.
Legg på stekeplate med bakepapir.
Pensle med eggehvite, og strø over perlesukker. Stek i forvarmet ovn 220 grader til de begynner å få farge, ca 8 minutter.
Ta bare ut litt av deigen om gangen, deigen må være kald når den kjevles og håndteres. Er den ikke kald er den uhåndterbar.
Kommentarer
Legg inn en kommentar