Spicy farsebiffer i form
Disse spicy farsebiffene er veldig gode. Alt i en form, men server gjerne godt brød til. Jeg lagde en fetakrem som tilbehør, tzatsiki er også veldig godt til.Ha gjerne i mer chili enn det står i oppskriften hvis du liker maten sterk.
OPPSKRIFT:
Til 4 personer
Farsebiffer
2 loffskiver
1 dl melk
600 gram kjøttdeig
2 løk
1/2 paprika
4 fedd hvitløk
1 chili
1 liten bunt persille
1,5 ts salt
2 ts paprikapulver
1 ts spisskummen (cumin)
1 ts oregano
1 egg
Skjær av skorper på loffen og legg i bløt i melken,
Finhakk den ene løken, paprika, chili, hvitløk og persille.
Bland sammen de finhakkede grønnsakene, kjøttdeig,loff og melk,egg og krydder. Kna så alt er godt blandet sammen. Form til tykke "biffer" på ca 100 gram. Oppskrifta blir ca 10 farsebiffer.
Til formen:
600 gram poteter
2 tomater
2 dl vann
2 ss tomatpuré
1 klype sukker
salt og pepper
3 ss olivenolje
evnt. smør
Skrell og skjær poteter i skiver. Legg i bunnen av formen. Skrell og skjær skiver av den andre løken og legg over potetene. Hell over olivenolje. Salte og pepre etter smak.
Legg farsebiffene oppå. Skjær tomater i skiver, og legg en skive på hver farsebiff.
Pisk ut tomatpureen i vannet. Ha i en klype sukker, samt salt og pepper etter smak. Hell i formen.
Ekstra godt blir det hvis man legger over en smørklatt på hver farsebiff før steking.
Legg folie over formen og sett i forvarmet ovn 225 grader.
La stå i 30-40 minutter til potetene er møre.
Ta av folien og stek i 20 minutter til.
Server med godt brød, f.eks pide og fetakrem.
OPPSKRIFT
Fetakrem:
200 gram fetaost
2 dl seterrømme
1/2 agurk
1/2 ts salt
1 fedd hvitløk
1 ts tørket dill
litt hakket persille
Skrell og riv agurken grovt. Bland med salt. Legg i dørslag så vannet får renne av. La stå i 15 minutter.
Smuldre fetaosten, og pisk sammen med rømmen til det blir en luftig krem. Rør inn most eller finhakket hvitløk og urter. Klem ut vannet av agurken. Og rør inn i fetakremen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar