Fylte kyllinglårfileter i form
OPPSKRIFT
Til 4 porsjoner
8 lårfilet av kylling
8 skiver parmaskinke
100 gram Norzola ost
700 gram små poteter (f.eks morenepotet eller perlepoteter)
1 pose små løk ( f.eks delikatesseløk)
1 broccoli
1 rød paprika
2 ts tørket timian
2 ts tørket salvie
0,5 dl olivenolje
smør
salt og pepper
ferske urter til pynt (f.eks persille og timian)
Forvarm ovn til 225 grader.
Vask poteter og skrell løken og ha i en ovnsform. Hell over olje, timian og salvie. Salte og pepre etter smak og bland godt. Spre det utover til et jevnt lag, og stek i ovnen i 15 minutter.
Salte og pepre kyllinglårfiletene, legg en skive med ost i midten av filetene. Pakk filetene sammen og rull dem i parmaskinke. Når poteter og løk har stekt i 15 minutter tas formen ut og kyllingen legges i. Legg en klatt smør oppå hver kyllingfilet.
Stek videre i ovn i ca 12 minutter.
Skjær opp broccoli og paprika i grove biter. Fordel oppi formen. Hell litt stekesky over brokkoli og paprikaen, stek videre i 12-15 minutter. Hvis grønnsakene har fått lite steke skorpe kan varmen økes til 250 grader på slutten av steketiden.
Ønsker man en saus til, er det godt med bearnaise saus, peppersaus eller en aioli
Kommentarer
Legg inn en kommentar