Kremet pestopasta med ovnsbakte tomater
Kremet pestopasta med ovnsbakte cherrytomater, som har fått stå lenge i ovnen, er det som står på middagsmenyen her i dag. Her i heimen har jeg innført minimum en kjøttfri dag per uke, og da passer det bra å starte uka med en kjøttfri mandag.
Ovnsbakte cherrytomater:
Mengde tomater og krydder etter smak
Cherrytomater deles i to og legges i ei ildfast form. Hvitløk skjæres i skiver og strøs over. Hell over olivenolje, og krydre med salt, pepper, timian og oregano etter smak. Bakes i ovn på 160 grder i 1-1,5 time.
Kremet pestopasta:
Til 4 porsjoner
400-500 gram spaghetti
1 stor potte fersk basilikum
1 liten potte persille
3 hvitløksfedd
1/2 dl olivenolje
1 dl kremfløte
50 gram revet parmesan
40 gram pinjekjerner
+ ekstra parmesan og pinjekjerner til servering
salt, pepper og sitron
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet, ta vare på litt av kokevannen i en kopp.
Ha pastaen tilbake i kjelen og rør inn pestoen. Spe med litt av kokevannet fra pastaen hvis sausen trenger å tynnes ut litt.
Server med parmesan, pinjekjerner og de ovnsbakte tomatene. Hvis man ønsker å ha kjøtt til, er det godt med stekt bacon eller kylling til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar