Sandwichbrød
Disse sandwichbrødene er perfekte til matpakka eller på tur.
OPPSKRIFT
5 dl vann
25 gram gjær (1/2 pakke)
2 ts salt
2 ts sukker
1 dl olivenolje
2 dl fullkornshvetemel (fibra)
ca 11 dl hvetemel
sesamfrø og litt melk til pensling
Ha alle ingrediensene i bollen til kjøkkenmaskinen. Elt deigen på lav hastighet i 20 minutter. Legg plastfolie over bollen og la deigen heve til dobel størrelse.
Når deigen er ferdig hevet, has den på oljet benkeplate. Del deigen opp i 8 like emner, eller 10 hvis du ønsker de mindre. Trill hvert emne ut til et avlangt brød.
Legg på bakeplate med bakepapir. Legg over plastfolie og la heve i 1 time. Pensle med melk og strø på sesamfrø.
Stek i forvarmet ovn 220 grader i ca 13 minutter, steketiden varierer fra ovn til ovn.
Avkjøl på rist. Sandwichbrødene er fine å fryse.
Her er et sandwichbrød fylt med snøfrisk, røkt laks, noen kapers og litt dill..... nydelig lunsj.
Testet disse i dag. Veldig gode, terningkast 6. Anbefales.
SvarSlettSå hyggelig å høre Tonje :-)
Slett