Budapestrull
Budapestrull eller budapestkake er marengsrullekake fylt med krem og mandarinbåter. Denne oppskriften har jeg fått av mamma,dette er hennes favoritt. Kaka er rask og enkel å lage. Og passer like fint som dessert som til kakebordet.
OPPSKRIFT
Bunn:
6 eggehviter
2,5 dl sukker
1 pose vaniljesaus pulver uten koking ( fra Freia)
1 pose mandelflak
Pisk eggehviter og sukker til marengs, pisk inn vaniljesauspulveret.
Ha bakepapir i ei langpanne og bre marengsen jevnt utover. Strø over mandelflak.
Stek i forvarmet ovn 175 grader i 20 minutter.
Legg bakepair på ei rist, og hvelv kaka over når den er ferdig stekt. La langpanna ligge over. La kakebunnen avkjøles helt før den fylles.
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1,5 boks mandariner
Sil mandarinene og legg de på tørkepair.
Pisk fløte og sukker til krem. Bre kremen utover marengsbunnen og fordel mandarinbåter jevnt utover. Rull sammen. La stå i kjøleskap til den skal spises. Kan pyntes med melisdryss,smeltet sjokolade og resten av mandarinene.
Kommentarer
Legg inn en kommentar