Kanelsnurrer med pekan og karamell
Disse kanelsnurrene med pekannøtter og karamell er skikkelig luksus kanelsnurrer. Anbefaler deg å prøve disse hvis du vil unne deg noe ekstra godt til helga.
OPPSKRIFT
Til ca 15-16 kanelsnurrer
Deig:
2,5 dl melk ( kald eller romtemperert)
25 gram gjær (1/2 pakke)
5 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
ca 6 dl hvetemel
50 gram smør
Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt sammen på lav hastighet i 15 minutter.
Skjær smøret i terninger. Ha smøret i deigen og elt deigen videre i 5 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og la stå til den er hevet til dobbel størrelse.
Fyll:
75 gram mykt smør
75 gram brunt sukker
2 ts malt kanel
Rør fyllet sammen.
Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en firkant på ca 50 x 50 cm
Smør fyllet jevnt over hele leiven. Rull sammen og skjær i skiver på ca 3 cm.
Legg skivene i formen som er ferdig gjort klar med pekan og karamell i bunn. Dekk til med plastfolie og la kanelsnurrene heve til dobbel størrelse.
Kanelsnurrer klare til heving |
Til formen:
Form ca 25 x 30 cm
150 gram pekannøtter
100 gram smør
150 gram brunt sukker
2 ss fløte
1 klype salt
Grovhakk pekannøttene og stek dem i ovn på 200 grader i 5 minutter.
Avkjøl de.
Smør kantene på formen med litt smør eller olje.
Smelt sukker og smør i en kjele. Rør inn fløte og salt. Hell Karamellen i formen og fordel den jevnt. Strø over pekannøttene.
Stekes ved 225 grader i 15-18 miunutter.
Avkjøl på rist.
Snu formen mens bollene fortsatt er varme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar