Mini Klementinterter
Terter med syrlig klementinkrem toppet med pisket krem og sjokolade er kakeoppskriften her i dag. Disse ble veldig mini, da de ble laget i sandkakeformer. Oppskriften kan fint brukes til en hel terte, bare juster steketiden.
OPPSKRIFT
ca 22 miniterter
Tertebunner:
185 gram hvetemel
3 ss melis
125 gram kaldt smør
1 eggeplomme
2 ss kaldt vann
skall av 1 klementin
Skjær smøret i små terninger,bland sammen mel og melis. Smuldre smør og mel sammen til smøret e finfordelt. Ha i skall, eggeplomme og vann. Og kna raskt sammen til en deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i 30-45 minutter.
Kvelve ut deigen og stikk ut rundinger. Legg i sandkakeformer og trykk deigen ut. Prikk godt med en gaffel i bunnen av hver form.
Sett formene tilbake i kjøleskapet til deigen blir kald. Varm opp ovnen til 180 grader med en stekeplate i, midt i ovnen. Når ovnen er varm settes terteformene på den varme stekeplaten.
Stek de i ca 10 minutter, til de begynner å få farge. Avkjøl helt før tertebunnene tas ut av formene.
FYLL:
2,5 dl saft av klementin
0,5 dl saft av sitron
skall av 2 klementiner
60 gram maizenna
125 gram sukker
4 eggeplommer
25 gram smør
1 ts vaniljesukker
Ha saft, skall, sukker og maizenna i en kjele. Rør ut maizennaen så det ikke er noen klumper. Kok opp på middels varme, rør hele tiden.
Ta kremen av platen og rør inn smør, eggeplommer og vaniljesukker.
Avkjøl kremen før den has i tertebunnene.
NB. mengden fyll passer bra til en hel terte, det går mindre fyll til minitertene i sandkakeformen. Eventuelt kan man halvere oppskriften.
Topping:
2 dl kremfløte
2 ss sukker
hakket mørk sjokolade
Pisk krem av fløte og sukker. Ha kremen på toppen av tertene rett før servering. Pynt med sjokolade
Kommentarer
Legg inn en kommentar