Rockslide Brownie
Rockslide brownie er en saftig brownie toppet med karamell, pekan og melkesjokolade.
OPPSKRIFT
Brownie:
300 gram mørk kokesjokolade
300 gram smør, mykt
2 dl brunt sukker
2 dl sukker
3 egg
2 eggeplommer
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
Smelt sjokoladen, og avkjøl noe.
Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bolle.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn eggene, ett egg om gangen, og tilslutt eggeplommene. Sikt i de tørre ingrediensene. Rør til en klumpefri deig. Hell deigen i en liten langpanne kledd med bakepapir. Smør deigen jevnt utover. Stek i forvarmet ovn 175 grader i ca 45 minutter. Kaka må ikke bli tørr.Skal være litt fuktig inni men ikke rå.
Avkjøl brownien helt.
Ta brownien ut av forma. Skjær av kantene (ca 1 cm). Skjær kantene i terninger. Smør et lag karamell på brownien. Strø over brownieterningene, og ristet pekannøtter. Smelt sjokoladen og fordel over. Ha over resten av karamellen.
Topping:
90 gram pekannøtter
50 gram melkesjokolade
Karamellsaus
Pekannøttene deles i grove biter. Ristes i ovn på 200 grader i 5 minutter.
Karamellsaus:
100 gram brunt sukker
2 ss lys sirup
50 gram smør
1 dl kremfløte
1 kype salt
Ha sukker, sirup og smør en kjele, kok opp på middels varme. Rør inn fløten og la karamellen koke inn i 5 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar