Chiagrøt med kardemomme & skogsbærsaus
Chiagrøt er en god og mettende frokost, denne er laget med yoghurt og smakt til med kardemomme. Toppet med en skogsbærsaus blir det ekstra godt.
Grøten kan lages dagen før, så den står klar i kjøleskapet på morgenen. Sukkeret i grøten og skogsbærsausen kan fint byttes ut med søtning, f.eks sukrin
Chiafrø er sunne frø, som regnes for supermat, de er en god kilde til omega 3 og flere mineraler og antioksidanter, samt at de inneholder godt med fiber. De sveller i væske,og kan absorbere 10-12 ganger sin egen vekt av væske.
OPPSKRIFT
til 4 porsjoner
Grøt
3 dl yoghurt,tyrkisk eller gresk
1,5 dl melk
3 ss sukker
1 ts kardemomme*
3 ss chiafrø
Pisk sammen melk og yoghurt, rør inn sukker, kardemomme og chiafrø.
La grøten stå noen minutter å svelle, eller så legger alle frøene seg i bunnen. Fordel grøten i skåler eller glass. Sett i kjøleskap noen timer eller natten over.
*Ekstra godt blir det om man kjøper hel kardemomme, eller kardeommekjerner og maler kjernene selv i en morter.
Skogsbærsaus
300 gram skogsbærblanding
4 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Varm bær, sukker i en kjele, la småkoke noen minutter til sukkeret er oppløst og noe av bærsafta er kokt inn. Ta kjelen av plata og rør inn vaniljesukker. Smak til med eventuelt med sukker. La bærsausen bli lunken før den helles over chiagrøten.
Kommentarer
Legg inn en kommentar