Klementinkake med sjokoladebiter
Klementinkake med sjokoladebiter er en enkel kake å røre sammen, den er saftig og veldig god. En fin måte å få brukt opp klementiner som ligger igjen fra jul.
Jeg har brukt en kakeform med hull i midten, men kaken kan lages i brødform eller vanlig kakeform også. Forma må være på 1,5 liter. Steketiden må mulig justeres noe ved bruk av annen form.
OPPSKRIFT
5 dl hvetemel
2,5 dl sukker
2 ts natron
1/2 ts salt
2 ts vaniljesukker
3 dl kefir
3 klementiner saft og zest
1,5 dl nøytral olje
3 egg1
100 gram mørk sjokolade
100 gram mørk sjokolade
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Rør sammen kefir, klementinskall og saft, og olje til en jevn røre. Bland inn i det tørre. Rør inn eggene og tilslutt grovhakket sjokolade. Smør forma godt og strø i et jevnt tynt lag med mel. Hell røren i forma og stek i forvarmet ovn 170 grader i 45-50 minutter
Sett kaka på rist, la stå i 10 minutter.
Prikk hull i kaka med en tynn pinne, f.eks et grillspyd, og pensle på laken. Avkjøl kaka.
LAKE til dynking
1 dl klementinsaft
1/2 dl sukker
Has i en kjele og kokes opp, la koke noen minutter. Sett til side til den skal brukes
GLASUR
1 ss kremost
2 ss melk
melis
Rør ut kremosten i melken, rør inn melis til ønsket konsistens.
Smør på kaka når kaka er helt
avkjølt.
De tørka klementinskivene lages ved å skjære tynne skiver av klementin, som tørkes av med kjøkkenpapir. Legges på bakepapir og tørkes i stekeovn på varmluft 60 grader i 2-3 timer.
Kommentarer
Legg inn en kommentar