Kremet lakseform med purre
Lakseform med purre og creme fraiche er en skikkelig digg middag om det er til hverdags eller kosemat i helgen.
OPPSKRIFT
til 4 porsjoner
4 laksefileter
1 middels purre
1 paprika
1 boks creme fraiche
3 ts sambal oelek (chilipasta)
1-2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Urter til pynt
Del purren i to på langs, og skyll den godt. Snitt den i tynne skiver og legg nederst i ei ildfast form. Skjær også paprikaen i tynne skiver og legg sammen med purren. Bland sammen creme fraiche med chili, soya og sitron. Smak sausen til med salt og pepper før den helles over purre og paprika i formen. Salte og pepre laksefiletene og legg de på toppen.
Sett formen litt høyt ovnen og stek i forvarmet ovn 225 grader i ca 15-20 minutter.
Dryss over urter før servering, her er det brukt bladpersille og gressløk
Server med en frisk salat, og potet, ris eller pasta.
Kommentarer
Legg inn en kommentar