Vintercupcakes
OPPSKRIFT
Gir 12 cupcakes
100 gram smør, mykt
2,5 dl sukker
1 stor egg
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker, bruk helst den med ekte vanilje i
1,5 dl kokosmelk*
*Sett kokosmelken i kjøleskapet så den blir kald, og den hvite kokskremen legger seg på toppen. Ta av 1 dl av kokoskremen til frostingen. Bruk resten av kokoskremen til cupcakesene.
Rør smør og sukker hvitt, tilsett egget, og rør til det er godt blandet. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Ha i melblandingen i kakerøra, bland raskt sammen.
Rør inn kokosmelk til slutt.
Fordel røra i cupcakeformer, fyll formene 2/3 opp.
Stek i forvarmet ovn 170 grader i ca 18 minutter. Pass på å ikke steke de for lenge, da blir de tørre.
Avkjøl cupcakene helt før frosting has på.
Frosting
150 gram usaltet smør
ca 5 dl melis
1 dl kokoskrem, se* lengre opp
kokosmasse til pynt
Pisk smør og melis til det er hvitt og luftig, gjerne 4-5 minutter. Rør inn kokoskremen tilslutt. Fordel frostingen på de helt avkjølte cupcakesene. Dypp de i kokosmasse.
TIPS
En isskuleskje med utkaster er et perfekt verktøy å bruke når man lager cupcakes. Med den blir det mindre søl å fordele røra i formene, og det blir lik mengde røre. Her har jeg også brukt isskjea til frostingen også. Iskuleskje med utkaster kan man kjøpe hos feks Jernia, eller på nett.
Kommentarer
Legg inn en kommentar